Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Svar til utilfredse mødre

I går bragte vi et åbent brev fra 2 mødre i Gjerrild - en kritik af, at dagplejen i Gjerrild er afskaffet, før børnehaven er ”gearet” til at tage imod de allermindste. Allerede i dag kan vi så bringe 2 svar, hvoraf det første kommer fra borgmesteren og formanden for børne- og kulturudvalget, der skriver:

”Hermed besvarelse af læserbrevet ”Dagplejer påkrævet”, bragt i Lokalavisen, og ”Ingen dagplejere i Gjerrild”, bragt i Grenå Bladet.
Vi vil gerne takke jer for de mange gode ord, I udtrykte i læserbrevene om dagplejerne og børnehaven i Gjerrild. Det gælder ligeledes den forståelse, I udviser om den beslutning, der blev taget i kommunalbestyrelsen om dagtilbud til de 0-6 årige børn i Nørre Djurs Kommune.
Vi har samtidig stor forståelse for, at det må opleves meget negativt, når ens barn ikke kan fortsætte hos dagplejeren, som barnet kender. Opleve at gode dagplejere bliver afskediget, og at man efterfølgende får en større transportafstand til et pasningstilbud.

Imidlertid vil vi gerne oplyse om de faktiske forhold på baggrund af, at I har opfattet, at vi ikke følger de regler, som vi selv har vedtaget, og fordi vi er helt enige med jer i jeres slutreplik: ”Hvor er vi henne, hvis kommunalbestyrelsen blæser højt og flot på de beslutninger, den selv har taget?”

I beslutningen om de integrerede institutioner udtrykkes det klart, at ”udbygningsplanerne gennemføres, når der er bevillingsmæssig dækning for det”, og det tilføjes, at der startes i Fjellerup d. 1. august 2003.
Således er der ingen ændringer i den anledning i Gjerrild.

Det er der heller ikke i forbindelse med beslutningen om, ”at dagplejedistriktet er Nørre Djurs Kommune, og at dagplejen organiseres med udgangspunkt i Voldby-, Glesborg- og Ørum-området”.
Det forholder sig ganske enkelt sådan, at dagplejere afskediges i henhold til de gældende afskedigelseskriterier aftalt med FOA og Nørre Djurs Kommune. Det betyder bl.a., at ingen dagplejer er blevet afskediget, hvis hun har haft børn nok.
Der er intet nyt i beslutningen om, at dagplejedistriktet er Nørre Djurs Kommune. Visitationen til en dagplejeplads gælder således i hele kommunen og ikke i lokalområder. Sådan har det altid været. Men det er nyt, at der ved fremtidige ansættelser vil ske en koncentration af dagplejen i de tre områder.

Den situation, I befinder jer i, har kun med det forhold at gøre, at der ikke har været børn nok til fortsat ansættelse af en dagplejer i Gjerrild. Det ville end ikke have afhjulpet jeres situation, hvis Børnehaven Savværket var blevet en integreret institution, da den var fuldt optaget og ikke kunne optage flere børn.

Det har været vigtigst for kommunalbestyrelsen, at der tilbydes børnepasning i de enkelte lokalområder. Alligevel har kommunalbestyrelsen været opmærksom på, at det ikke i alle tilfælde ville kunne garanteres, at der er plads i institutionerne, hvorfor det er beskrevet således om forældrenes valgmulighed: ”at der ikke kan garanteres en plads i en integreret institution eller i en børnehave…”. Der vil dog altid kunne gives et pasningstilbud i kommunalt regi.

Vi håber med denne redegørelse at have klargjort, at vi overholder, hvad vi selv har besluttet.”
Skrevet på vegne af Nørre Djurs Kommunalbestyrelse af Venstre-borgmester Jens P. Jellesen og den socialdemokratiske børne- og kulturudvalgsformand Kaj Agerskov i Grenå Bladet d. 6. august

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam