Tak til
 






  
05/05 2023

Åbent brev: Ingen dagplejere i Gjerrild

I sidste uge kunne man læse følgende åbne brev i en forkortet udgave i Grenå Bladet. Det er skrevet af to utilfredse mødre fra Gjerrild, og vi bringer den forkortede udgave af deres henvendelse til kommunalbestyrelsen i Nørre Djurs:

”Vi klager hermed over manglende pasningsmuligheder for vores og andres børn i Gjerrild. Kommunalbestyrelsen vedtog d. 6. februar 2003 et nyt forslag vedrørende dagtilbud for børn mellem 0 og 6 år. Dette skyldes det faldende børnetal i kommunen.
Hovedpunkterne er, at børnehaverne i Fjellerup, Bønnerup og Gjerrild laves til integrerede institutioner, og dagplejen centraliseres i Voldby, Glesborg og Ørum.”

”Vi har (snart havde) to meget gode dagplejere i Gjerrild. I fyrede begge vore dagplejere i Gjerrild, hvilket vi var frygteligt kede af. Men det måtte vel betyde, at ombygningen af Børnehaven Savværket ville blive sat i værk - som det vedtagne forslag, med virkning pr. 1. august 2003 - men intet er sket! Det er ikke rimeligt, at kommunalbestyrelsen ikke følger sine egne beslutninger. Børnehaven Savværket er således ikke klar til at modtage 0-2-årige til pasning.

Vi har forelagt problemet for Dagplejekontoret, Forældrebestyrelsen, børne- og kulturudvalget og sågar borgmesteren - men lige lidt hjælper det. Vi har opfordret til at ansætte en dagplejer, indtil forholdene i børnehaven er blevet bragt i orden, men vi bliver henvist til ledige pladser hos dagplejere i Voldby, fordi kommunen ikke vil ansætte en dagplejer i Gjerrild for blot et halvt år.
Skal vi acceptere, at reglerne ikke bliver fulgt, fordi der er tale om en kommune - det ville aldrig finde sted i det private erhvervsliv? Hvor er vi henne, når kommunalbestyrelsen blæser højt og flot på de beslutninger, de selv har taget?”

Redigeret, omarbejdet og forkortet af Grenå Bladet d. 29. juli og skrevet af Anette Birch Kristensen og Tina B. Brauner, begge Gjerrild

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam