Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Fremtidsbroen er fortid!

Det var med stor beklagelse, at vi i midten af sidste begyndte at høre de første vedholdende rygter om, at den økonomisk trængte efterskole på det tidligere Dalstrup Centeret er blevet tvunget til at dreje nøglen om.


Det gav naturligvis varsler om en nært forestående lukning, da Efterskolen Fremtidsbroen.dk allerførst på året gik i betalingsstandsning. Men med udsigterne til et højere elevtal på efterårsholdet var der efterhånden bredt sig en tro på, at skolen nok skulle gå mod bedre tider. Nu får i stedet de 79 nye elever tilbudt ophold på andre efterskoler, og hele lærerholdet plus det øvrige personale på den kun 2 år gamle skole må ud at søge nyt job.

Økonomien gik allerede galt fra starten, hvor der det første år var et lavere elevtal end budgetteret, så man var ude i underskud lige fra starten. Siden har der været arbejdet hårdt for at rette skuden op, og amtet har været positivt overfor henstand med afdrag af et millionlån, men nu har end ikke udsigten til flere elever været nok for Undervisningsministeriet. Med øjeblikkeligt varsel har de lukket Efterskolen Fremtidsbroen.dk, og det kommer amtet til at tabe mange penge på. Nørre Djurs mister en arbejdsplads og et nyt pust i området, og hvad der skal ske med det fantastisk smukt beliggende Dalstrup Centret, er svært at sige. Én ting er dog sikkert: der skal mange penge til at overtage det fallerede efterskolebo. Det tidligere mangeårige opholdssted for psykiatriske patienter er stort, men tænk om der var nogen, der havde råd til at tænke tanker og investere i dette Nørre Djurs-klenodie, som pludselig kommer til at stå gabende tomt!


Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam