Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Netscape lukker og slukker

Internet-giganten America Online (AOL) har afskediget 50 udviklere hos datterselskabet Netscape Communications og meddeler samtidig, at der ikke bliver udviklet nye versioner af den legendariske browser.

Meddelelsen tolkes som det endelige dødsstød til Netscape, som allerede i sidste måned led det nederlag at blive fravalgt af sit eget moderselskab, AOL, til fordel for Microsofts Internet Explorer. Flere end 90 pct. af internet-brugerne surfer med Internet Explorer, og Netscape er i stigende grad blevet marginaliseret i de seneste år.
Beslutningen om at droppe Netscape kommer alligevel som en overraskelse for mange. For blot to uger siden kom den sidste store versionsopdatering, Netscape 7.1, som altså samtidig bliver den definitivt sidste udgave af browseren. Netscape 7.1 har fået gode anmeldelser og bliver betegnet som den bedste browser fra Netscape nogensinde.
AOL købte Netscape i november 1998 for 4,2 milliarder dollar i aktier, men på det tidspunkt havde Microsoft allerede overhalet Netscape på browser-markedet. Ikke mindst takket være AOL, verdens største internet-udbyder, som i mange år har distribueret IE sammen med sin adgangssoftware.

Kilde: Ncom

TW


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam