Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Fremtidssikring af ældreområdet i Rosenholm kommune

Vi ved, at om ganske få år bliver der flere ældre. Det vil betyde en større efterspørgsel på ældrevenlige boliger, og boliger der er indrettede til plejekrævende ældre.

At forestille sig Rosengården i Hornslet udbygget yderligere, er ikke en farbar løsning, men vi ved allerede, at det især er Hornslet, de fleste ønsker at flytte til, når huset også det på landet bliver for stort og uoverkommeligt. Derfor skal der sikres udviklingsmuligheder, som kan imødekomme de nye behov. Der ligger her en stor udfordring i også, at tilpasse hele ældreområdet til de kommende ældres ønsker.

Ågaardsarealet, det nye byudviklingsområde i Hornslet der ligger mod nord ved åen, indeholder bl.a. et område udlagt til offentlige formål. En del er allerede i anvendelse, idet der opføres en ny børnehave.

Her kunne jeg forestille mig, at vi byggede et nyt demensafsnit med 12-14 boliger og med beliggenhed umiddelbart op til den nye børnehave. Vi ved fra andre steder, at det er til stor gensidig glæde at bringe børn og gamle tæt på hinanden.

Et andet område hvor vi allerede i dag kan se, at der er et behov, er i forhold til det store pres på sygehusene, hvor de ældre, der ind imellem indlægges akut, fordi det er det eneste der er at tilbyde, hvis man pludseligt bliver syg, hurtigt kommer hjem til en ofte ikke særlig holdbar situation.

Her burde vi i samarbejde med amtet kunne tilbyde akutstuer, som et godt alternativ til indlæggelse, og med øget livskvalitet til følge hos den ældre patient, der ikke har behov for hospitalet.
Jeg kunne forestille mig, at vi også på det område fremtidssikrede os, ved at bygge nogle boliger til aflastning og akutopståede behov. Disse boliger finder jeg også, der kunne blive plads til på Ågaardsarealet i sammenhæng med demensafsnittet.

Endelig kunne jeg forestille mig på samme sted, at bygge 18-20 boliger til plejekrævende ældre.

Vi har ofte drøftet behovet for andre typer af omsorgsmiljøer. Boligformer, hvor den ældre kunne være aktiv og medbestemmende i højere grad end der er mulighed for i dag. Vi ved at der skal tages indretningsmæssige hensyn, for at det kan fungere godt. Her kunne der bygges, så der i mindre enheder var muligheder for f.eks. i fællesskab lave madplan, deltage i madlavningen, bage sit eget brød, stryge, pudse, ja mulighederne er mange.

Ved at samle de forskellige boligformer på et sted , vil vi dels kunne skabe rammer der imødekommer forskellige behov de blandt ældre i Rosenholm Kommune, og dels sikre
der for et fremtidigt personale er tidssvarende rammer og spændende miljøer at løse opgaverne med minimal tid til transport.

Vi har nu en mulighed for at reservere et velbeliggende areal, der ligger naturmæssigt smukt og tæt på Hornslet bykerne, en mulighed som vi ikke må lade gå fra os. Forslaget fremsendes til drøftelse i den arbejdsgruppe, der er nedsat netop med henblik på fremtidens ældrepleje samt i socialudvalget og i byrådet.

Lisbeth Bielefeldt.
Formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget
Rosenholm Kommune


Kilde: www.rosenholm.dk

Lars B. Nielsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam