Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

DjurslandS.net har IT-stafetten

IT-stafetten fra Ravsted til Djursland.
"Djurslandsnet.dk er værd at lægge mærke til", skriver de om os på hjemmesiden for Landsbysamfund i Danmark.

Med æren følger dog en forpligtelse - Vi skal udpege den næste modtager af IT-stafetten, og i den forbindelse opfordrer vi alle borgere på Djursland til at foreslå kandidater.

Kig ind på Landsbynettet.dk for mere information om kriterier for kandidater.

Vi skal aflevere stafetten den 1. august, så send dit forslag til mediegruppen@djurslands.net inden 21. juli.


Landsbysamfundenes IT-stafet går fra www.ravsted til www.djurslandS.net
IT-stafetten gives til arbejdsgruppen på Djursland for det flotte arbejde med at skaffe internetforbindelse i høj kvalitet til alle i landsbyer og landdistrikter på Djursland. En meget svær opgave, som har taget årevis. Det har aftvunget respekt fra webmasteren på www.ravsted.dk i Sønderjylland. Han giver stafetten videre med ordene: " IT-Stafetten går til www.djurslands.net fordi at de kan levere trådløs internet til hele Djursland, de har lagt et kæmpe stykke arbejde i det."

På Indenrigs- og Sundhedsministeriets Landdistriktkonference fik repræsentanten fra www.djurslands.net skabt opmærksomhed om arbejdet ved det spørgsmål, han stillede til Lars Løkke Rasmussen: "Hvad kan vi gøre for at få bredbåndsforbindelse på Djursland, når kommunerne ikke mener de kan indgå i et samarbejde, fordi det kan være konkurrenceforvridende? De henviser til Kommunalfuldmagten." Ministeren bad om oplysende materiale, og det håber vi han får, så hjælpen kan komme til Djursland.

Landsforeningen Af Landsbysamfund giver med stor glæde stafetten og det medfølgende års abonnement på Landsbynyt videre til arbejdsgruppen på Djursland! Med deres arbejde rammer gruppen nogle meget vigtige emner af udviklingen i landdistrikter: Formålet med den hurtige, effektive adgang til internet og hastighed og kapacitet for e-mail er flere på Djursland: Fastholde de fastboende og tiltrække yderligere bosætning ved at fastholde og udbygge virksomhedernes konkurrenceevne.

Djursland er et af de områder, der har mistet flest arbejdspladser i de seneste 10-12 år. Med www.djurslandS.net sætter man fokus på behovet for aktiv indsats for udvikling på Djursland. Man vil med nettet skabe grundlag for at borgerne kan etablere nye virksomheder selv, - f.eks. baseret på fjern-arbejdspladser og undgå ung udvandring ved at skabe konkurrencedygtige vilkår.
Der er også opmærksomhed om en af de største indtægtsmuligheder på Djursland, turisterne: Fastholde de nuværende turister og tiltrække nye.

På samme måde har man øje på de svagere gruppers muligheder i samfundet. Med nettet vil man skabe et godt sted at leve også for pensionister og vanskeligt stillede personer og forebygge et langsigtet forfald, - en "afvandret" fattigdoms-zone bestående hovedsageligt af pensionister og sociale klienter.bd
Alle de kårede hjemmesider kan findes under ét på www.landsbynettet.dk/IT

Kilde: lal.dk

THMMM


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam