Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Pilotprojektet Nationalparken Mols Bjerge

Projektet er i gang og Djursland Landboforening er naturligvis med i processen

Miljøministeren udvalgte Mols-området som et af pilotprojekterne om oprettelse af nationalparker i Danmark. Frem til juli 2005 skal projektet afdække omfang, muligheder og konsekvenser af en Nationalpark på Mols. Det skal ske gennem undersøgelser, lokal debat og visioner for området. Netop den lokale forankring og deltagelse er uhyre vigtig, hvilket miljøministeren også fremhæver.


Ebeltofts borgmester Jørgen Brøgger er formand for den lokalt sammensatte styregruppe, med beboere, lodsejere, organisationer og myndigheder. Djursland Landboforening er blevet inviteret til at deltage med en folkevalgt samt en lokal landmandsrepræsentant. Som folkevalgt stiller landboforeningen med foreningens formand Per Blach.

Denne lokale repræsentant skal vælges på et møde tirsdag den 29. juli kl. 19.30 på Landbocentret i Følle. Her vil Per Blach samt natur- og vildtplejekonsulent Lars Skou Gleerup give en kort orientering og status for projektet. Desuden er der afsat tid til debat og forslag omkring det kommende projektarbejde.

Skal den dejlige natur og de flotte landskaber på Mols være en nationalpark? Som inspiration eller forberedelse kan Fussingø Statsskovdistrikt, Ebeltoft kommune og Århus amts fælles udkast til et pilotprojekt læses på www.sns.dk/Fussingoe

De lokale lodsejere inviteres til at møde op og gøre indflydelse gældende ved bl.a. at vælge eller blive valgt til styregruppen.


Yderligere oplysninger hos.

Per Blach
Telefon 86 49 21 75
Mobil 20 42 21 75
e-mail: blach-dalsgaard@mail.tele.dk

Lars Skou Gleerup
Telefon 87 91 20 41
Mobil 28 35 01 80
e-mail: lsg@landboforening.dk

Kilde: Djursland Landboforening

FJ


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam