Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Foreløbigt punktum for skandalen i amtet

Vi har desværre måttet opgive at følge med i den mere og mere spegede sag om det større og større underskud, der er kommet for dagen i det såkaldte B & E-kontor i Århus Amt. I dag kan du læse amtets reaktion på den revisionrapport, som kom for nylig.


Helt tilbage i marts måned begyndte den særdeles omhyggelig journalist, Jørgen Bollerup Hansen fra Randers Amtsavis, dag for dag og lag for lag at oprulle en usædvanlig prekær sag fra amtsrådets Bygnings- og Energikontor. Allerede dengang omtalte vi sagen og bragte flere indlæg herom, men siden har det været for omfattende at sætte læserne ind i. Men superkort fortalt har amtsborgmesteren bestilt en uvildig revisionsrapport (der nu er kommet), og næsten samtidig overgav han sagen til en eventuel politisag, hvorfor revisionsrapporten ikke må offentliggøres endnu. Indtil da kan du læse, hvad amtets økonomiudvalg har anbefalet amtet at foretage sig videre: Indstilling i sag om Bygnings- og Energikontor

Efter et møde i Århus Amts Økonomiudvalg indstiller udvalget til den åbne del af amtsrådets møde lørdag 28. juni: - at den eksterne revisionsanalyse tages til efterretning, idet Amtsrådet konstaterer - at Bygnings- og Energikontoret har udøvet en regnskabspraksis, der ikke er i overensstemmelse med Indenrigs- og sundhedsministeriets Budget- og Regnskabssystem, hvilket har medført - at de aflagte årsregnskaber for den omhandlede periode ikke har vist et retvisende billede af kontorets økonomiske forhold, idet det samlede resultat set over femårsperioden har været ca. 9 mio kr. dårligere, end det er fremgået af årsregnskaberne, svarende til et samlet resultat på minus 19-20 mio. kr. - at der ikke fra Erhvervsafdelingens ledelse har været foretaget en tilstrækkelig opfølgning på forholdene i B&E - at der er foretaget en omfattende omlægning af tilrettelæggelsen og ledelsen af Amtets bygherre- og bygningsforvaltningsfunktioner, som det dog ville have været hensigtsmæssigt var blevet forelagt for amtsrådet på et tidligere tidspunkt i sagsforløbet.

Økonomiudvalget indstiller endvidere, - at Amtsrådet pålægger administrationen at sikre, at bogføringen tilrettelægges på en sådan måde, at tværgående afstemninger af interne mellemværende kan muliggøres uden anvendelse af et stort ressourceforbrug, og at korrekt brug af statuskonti indskærpes og - at Amtsrådet pålægger administrationen at undersøge, om der - på baggrund af revisionsanalysens beskrivelse af Kommunernes Revisions revision som mangelfuld, herunder accept af regnskabspraksis i B&E og mangelfuld rapportering til direktionen - kan rejses erstatningskrav mod KR. Endelig indstiller Økonomiudvalget, - at Amtsrådet noterer sig, at administrationen undersøger, om de omtalte studierejser i B&E har haft et tilstrækkeligt fagligt indhold, jvf. Ligningslovens § 16, og i øvrigt redegør for grundlaget for aftalerne, - at Amtsrådet i øvrigt tager stærkt afstand fra de omtalte tavshedsløfter - at Amtsrådet konstaterer, at B&E´s økonomiske situation ikke var foranlediget af spare- og omstillingsplanen, samt - at Amtsrådet tilkendegiver, at Amtsrådet finder den for området ansvarlige direktørs håndtering af en henvendelse fra pressen op til den 16.03.03 om sagen kritisabel, og at åbenhed er og fortsat skal være en grundlæggende værdi i Århus Amt.

Kilde: Ã…rhus Amt

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam