Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Den store krig Рog den lille mand, p̴ Ebeltoft Bibliotek torsdag d. 6/1 kl. 19

I 2014 er det 100-året for 1. verdenskrigs begyndelse. Torsdag den 6. februar kan man opleve et foredrag om den store krig, der ændrede verden, når historiker og præst, Morten Skovsted, fortæller om både den lille mand i krigens vold, om krigens gang og imperier, der gik til.

1.Verdenskrig har aldrig fyld særlig meget i danskernes historiske bevidsthed, men krigens betydning kan vanskeligt overvurderes. I anledningen af 100-året for 1. verdenskrigs begyndelse, kan man på Ebeltoft Bibliotek høre Morten Skovsteds spændende og gribende foredrag om Den Store Krig. Der vil blive fortalt om krigens årsager, forløb og konsekvenser, men vi skal også møde krigens gru, som den blev oplevet af de mange soldater i skyttegravene og ved fronten.

En af disse soldater var foredragsholderens oldefar, Jørgen Eriksen, der var frimenighedspræst for det danske mindretal på Als. Han var dansksindet men boede i det Sønderjylland, der var blevet indlemmet i det tyske rige efter krigen i 1864.

Derfor blev han sendt i krig for det Tyskland, der ikke var hans sammen med 30.000 andre sønderjyder. Først blev han sendt til Østfronten, hvor han deltog i den tyske offensiv ind i Polen og Rusland i efteråret 1914. Han blev såret og sendt hjem men siden sendt af sted igen, denne gang til Verdun ved den frygtede Vestfront. Efter en tid i skyttegravene endte han som feltboghandler.

Foredraget bygger blandt andet på de mange breve, Jørgen Eriksen sendte fra fronten hjem til familien.

Foredragsholder Morten Skovsted er historiker og sognepræst i Hjortshøj Kirke.

---


Ebeltoft Bibliotek
Torsdag d. 6. februar kl. 19
Entré: 60 kr.

Billetter: Ebeltoft Bibliotek (tlf. 87535710)

Kilde: Syddjurs Bibliotek

Lisbeth Larsen


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam