Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

10 klasse centret i ny rolle

Lars Østergaard, som er kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Norddjurs Kommune, peger hér på hvorledes man kan kvalificere de elever der ved skoleafslutning kommer til at stå med for lave karakterer i dansk og matematik, hvis erhvervsskolereformen indfører adgangsbegrænsning på basis af karakterer.


Lars Østergaard.
Forårets folkeskolereform bliver fulgt op af efterårets erhvervsskolereform og en ændring i UU vejledningen. Forældre til børn, der nu går i 9. og 10. klasse vil opleve, at UU i større grad vil vejlede eleverne mod erhvervsskolerne i stedet for mod det almene gymnasium.
Der er for få personer, der afslutter en erhvervsuddannelse i forhold til afgangen på arbejdsmarkedet. DA (Dansk Arbejdsgiverforening) påpeger, at af de elever, der forlod 9. og 10. klasse i 2013, valgte 74 pct. at påbegynde en gymnasieuddannelse, mens kun 19 pct. valgte en erhvervsuddannelse. Det er et problem, når 40 pct. af medarbejderne i den private sektor har en erhvervsuddannelse som baggrund. Endvidere har DA gjort opmærksom på, at motivationen og det faglige niveau for nogle af de praktiksøgende fra erhvervsuddannelserne ikke altid er så tilfredsstillende som ønsket.
Det er en af grundene til, at der sandsynligvis vil blive indført en adgangsbegrænsning til erhvervsuddannelserne, hvor eleven skal opnå en bestået karakter i dansk og matematik for at blive optaget på en erhvervsuddannelse. Man kan spørge sig selv om, hvad der mon så skal blive af dem, der ikke får høje nok karakterer. - Hvad skal de så gøre ? - Er de så dømt ude ? - Nej, det skal vi selvfølgelig ikke acceptere.

Jeg vil derfor opfordre til, at Norddjurs allerede ved implementeringen af den nye folkeskole- og erhvervsskolereform også tænker 10. klasse centret ind. I mangel af bedre ideer vil jeg anbefale, at vi bruger 10. klasse centrenes ekspertise til at opgradere kundskaberne i dansk og matematik i sommerferien 2014 og fremover. Det vil give disse elever rigtigt gode muligheder for at blive klargjort til at kunne fortsætte deres skoleuddannelse med kendte venner, når ferien er slut. Jeg er meget lydhør overfor andre ideer, så vi får alle vores unge godt videre i livet.

Med venlig hilsen
Lars Østergaard
Medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre

Kilde: Lars Østergaard, Medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam