Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Liberal Alliance siger nej til Randzoner

Formanden for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Jens Meilvang, som nu stiller op til kommunevalget som borgmesterkandidat i Norddjurs, giver hér udtryk for Liberal Alliances kritik af lov om randzoner.


Jens Meilvang.
Lige siden Venstres fødevareminister fremlagde lov om randzoner i 2011 har Liberal Alliance været modstander af loven. Dels krænker loven den private ejendomsret, dels fjerner den 50.000 HA jord, der kunne bidrage positivt på vores betalingsbalance, og derforuden koster den flere tusind jobs i Danmark. Udover ovennævnte økonomiske ulemper, som randzonerne påfører os, skaber vi også et kæmpe skattefinansieret kompensationsbehov, der gør, at de berørte arealer går fra at give et positivt samfundsøkonomisk bidrag til at være en økonomisk belastning.

Jeg vil gerne understrege, at jeg selvfølgelig går ind for at passe på vores miljø, men det skal gå hånd i hånd med økonomien, og det gør randzonerne ikke. Der er mange billigere måder at opnå langt større miljøgevinster.

Desværre er stor set alt vedr. indførelsen af randzoner lovbestemt uden mulighed for, at vi i kommunerne har mulighed for at påvirke i en rigtig retning. Vi har dog i tvivlsspørgsmål mulighed for at tilgodese landmanden, hvilket jeg politisk selvfølgelig opfordrer til, at vi gør.

I vores iver efter at være verdens ”miljøkæledække” er vi ved at gøre Danmark (der i forvejen har nogle af verdens højeste skatter og afgifter) til et land, der har en elendig konkurrenceevne.

Hvis man er enig i mine betragtninger, så vil jeg gerne minde de mange vælgere, der snart skal stemme ved kommunalvalg (og forhåbentlig snart folketingsvalg) om, at Liberal Alliance er det eneste parti, der har rene hænder i sagen om randzoner. Det eneste parti, der fra starten har modarbejdet denne lov.

Kilde: Liberal Alliances medlem af Norddjurs kommunalbestyrelse Jens Meilvang.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam