Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Venstre vil ikke tjene på lockout

I dette læserbrev til Djurslandsportalen fra medlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse for Venstre Lars Østergaard, gøres opmærksom på at kommunerne ikke skal kunne profitere på at bortvise lærerne fra deres arbejde. Spørgsmålet er om ikke ramte i et moderne civiliseret samfund skulle gå videre og - som i andre moderne sammenhænge - kræve erstatning fra KL for påført skade og mistede muligheder.


Lars Østergaard.
Lærerne i Norddjurs er ramt af en længerevarende lockout, og det er dyrt for den enkelte lærer, der ikke får udbetalt løn i konfliktperioden. Kommunerne har den fordel, at de ikke skal betale løn til lærerne i lockout perioden, og derfor er der besparelser på budget 2013 hver eneste konfliktdag.

Besparelsen tilhører rettelig alle skatteydere, der betaler skat til skolesystemet. Derfor bør vi skatteydere have disse penge tilbage gennem en nedsat kommuneskat i 2014. Alternativt kunne pengene gå til de forældre, som har børn i skolen, og som nu bruger ekstra penge og fridage på børnepasning. Jeg vil foreslå kommunalbestyrelsen, at den lader pengene blive i skolesystemet. Det kunne være med til at betale for inklusion, IT og lejrture. Til disse aktiviteter har det nuværende politiske flertal i Norddjurs Kommune afsat alt for få eller ingen midler i budget 2013.

Kilde: Læserbrev til Djurslandsportalen fra Lars Østergaard, venstremedlem af Norddjurs Kommunalbestyrelse.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam