Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ja tak til digitale ambassadører

Distriktsrådsmedlem Thøger Pauli fra Rønde peger hér på hvem der til alles gavn bør gøres til digitale ambassadører.


Thøger Pauli.
"Syddjurs kommune har sendt en opfordring til politiske partier, distriktsråd, kommunalbestyrelsesmedlemmer m.m. om, at man kan melde sig som digitale ambassadører, således at man efter et lille intro-kursus på 4 timer vil være i stand til at hjælpe IT-svage borgere i kommunen med den ny teknologi og henvendelser til og fra kommunen. Da jeg som distriktsrådsmedlem modtog denne opfordring, syntes jeg i første omgang, at det var en fin idé, for selvfølgelig skal vi hjælpe hinanden. Men efter kort betænkningstid trak jeg i nødbremsen, for hvorfor er det de i forvejen aktive og ildsjælene, som igen skal holde for, når der er andre muligheder.

Hvad med at se på de mange arbejdsløse og specielt dem, der falder for dagpengegrænsen og ryger på kontanthjælp. Var det ikke en god idé at tilbyde dem et kursus som digitale ambassadører og give dem en løn at leve af, så de kunne hjælpe andre. Forskellen på en løn og en understøttelse er ikke overvældende, når man tænker på, at en del kommer tilbage i skat og afgifter. Med større indtægt stiger forbruget, hvorved en del også dukker op i form af moms. Samtidig styrker det erhvervslivet, at folk har råd til at forbruge mere osv. Endelig vil det styrke de lediges livskvalitet, hvori også kan ligge en besparelse, da de så ikke vil belaste kommunen og sundhedsvæsenet.

De digitale ambassadører kan placeres rundt om i kommunen på strategiske steder med en pc, så de kan hjælpe borgerne, der enten kan dukke op eller ringe. Det kunne være på rådhusene, på bibliotekerne, skolerne, forsamlingshusene eller lignende steder.

Det kunne da kaldes sund fornuft."

Kilde: Thøger Pauli, Rønde, i Adresseavisen Syddjurs, onsdag d. 20/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam