Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hvor langt skal der være til din lokalbutik?

Mogens Nyholm, Folketingskandidat for Det Radikale Venstre i Randers, gør hér opmærksom på fordelene for Djursland i regeringspartiernes netop stillede lovforslag om at ændre planloven så udbredelsen af kæmpevarehuse bremses.


Mogens Nyholm.
"Regeringspartierne, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF, netop fremlagte lovkatalog stiller forslag om at planloven tilbagerulles, så hypermarkeders (kæmpe varehuse!) vækstmuligheder bremses.

Det er hyper-godt for Djursland, og her nøjes jeg med at give to gode grunde til ændringen er sund fornuft.

1. Flere hypermarkeder vil betyde, at der vil blive endnu længere mellem butikkerne i by og på land; det er ikke ønskeligt.

2. Flere hypermarkeder vil på sigt hæmme pris- konkurrencen som følge af at de monopollignede tilstande på detailhandels-området vil tage til; det er ikke ønskeligt at varernes priser øges som følge af begrænset konkurrence.

Ændringen af planloven handler også om, at hr. Jensen og fru Olsen fortsat kan handle i nærheden af der hvor de bor. Og forslaget handler om, at almindelige mennesker bevarer muligheden for at blive herre i egen butik."

Kilde: Mogens Nyholm, Folketingskandidat Radikale Venstre, i Lokalavisen Norddjurs, søndag d. 4/11.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam