Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Samarbejdet mellem Vejlegården og KRIFA er blasfemisk

Henning Sørensen, Grenaa, forfatter, fhv. skraldemand, æresmedlem i Danmarks Afholdsforenings hovebestyrelse, anlægger hér en ikke urimelig - omend usædvanlig - fordring til Kristlig Fagbevægelse, hvis det med kristlig skal stå til troende.




Henning Sørensen.
"Den i sin tid verdenskendte, danske afholdsagitator, redaktør Lars Larsen-Ledet (1881 - 1958) sagde engang: "Det er for en afholdsmand at komme til Vejle som for en muslim at komme til Mekka."

- Baggrunden for udtalelsen er, at den ældste og i nutiden eneste egentlige afholdsorganisation, Danmarks Afholdsforening, blev stiftet i Vejle Metodistkirke d. 17. april 1879.

I disse dage er det dog noget ganske andet og diametralt modsat, der har givet Vejle en central placering i mediebilledet. Nemlig, at mit gamle forbund gennem mere end et halvt sekel, 3F (tidl. SiD), blokerer "Spiritusudpumpningsstationen" (et Larsen-Ledet-udtryk) Vejlegården, fordi denne har tegnet overenskomst med den kristelige fagbevægelse, KRIFA.

Jeg finder det blasfemisk, at en organisation, der kalder sig kristelig, går i samarbejde med en spiritusbaseret virksomhed. - Som jeg (en hårdtpumpet afholdsmand) ser det, bør KRIFA sige til Vejlegårdens ejer:
"Hvis du tilbagesender din spiritusbevilling, så hjælper vi dig gerne med at markedsføre din virksomhed som et alkoholfrit alternativ."

Kilde: Henning Sørensen, Grenaa, i Lokalavisen Grenaa, mandag d. 27/8.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam