Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Den Ny Maltfabrik kan blive en styrke for hele Syddjurs Kommune

Ninna Thomsen, socialdemokratisk kommunalbestyrelsesmedlem i Syddjurs, gør her rede for vigtigheden af at hele kommunalbestyrelsen i Syddjurs bakker op i praksis om Den Ny Maltfabrik, mens tid er.


Ninna Thomsen.
"Den Ny Maltfabrik kan blive af høj værdi for hele kommunen. Det vil være ulykkeligt, hvis kommunen spiller dette stærke kort af hænde ved ikke at gå aktivt ind i et økonomisk forpligtende samarbejde med Komiteen for Den Ny Maltfabrik.

De seriøst arbejdende ildsjæle bag ”Ny Malt” har pÃ¥ rekordtid formÃ¥et, at udarbejde et forslag, der vil være yderst interessant at realisere.

Komiteen har gjort en fantastisk indsats, men har naturligvis brug for at kommunen engagerer sig økonomisk i projektet. Det er lettere at få fonde med flere til at støtte med penge, hvis byrådet bakker op ved at leje lokaler til kommunale formål eller ved at købe en del af bygningen.

I Ebeltoft er der et gammelt købstadsmiljø, der blandt andet har bosætnings, erhvervsmæssig, kunstnerisk og turistmæssig værdi.

Værdier der kan skabe merværdi, hvis byrådet understøtter de stærke frivillige kræfter, der er nået langt i deres søgen om filantropisk støtte til Den Ny Maltfabrik.

Den Ny Maltfabrik kan blive et stærkt vartegn for kulturlivet i Syddjurs, Djurslands kvalitetsturisme og Danmarks styrkeposition indenfor blandt andet glas – og tekstilkunst.

I sagens natur har andre investorer brug for at vide, at kommunen selv tror på projektet.

Hvis ikke tidligere byråd havde været innovative, risikovillige og udvist beslutnings-mod ved blandet andet at støtte Glasmuseet, Fregatbygningen og Filmhøjskolen havde kommunen i dag været foruden disse værdifulde attraktioner.

Erhvervstænketanken anbefaler ideen om Den Ny Maltfabrik som værende betydningsfuld med henblik på erhvervsudvikling, bosætning og turisme.
Den Nye Maltfabrik vil kunne skabe økonomisk vækst for hele kommunen.

Ligeledes vil Den Nye Maltfabrik være betydningsfuld, når der tales bosætning og fortsat turist-magnetisme.

Hvert lokalområde i Syddjurs Kommune har værdifulde elementer. Elementer der er af væsentligt betydning for de borgere, der bor i området.

Nogle elementer er så værdifulde, at de er af betydning for borgere i hele kommunen, bosætningen, turismen og det øvrige erhvervsliv.

Politikere er valgt til at prioritere. For at kunne prioritere til gavn for borgerne er det vigtigt at vide, hvad der er værdifuldt i lokalområderne.

Ebeltoft midtbys bygninger, haver og gårdspladser karakteriserer byen og er yderst værdifulde. Historiske træk, der er bevaret gennem århundreder og gør Ebeltoft kendt og elsket i vide kredse.

Alle politikere i Syddjurs bør derfor bidrage til, at det lykkes at fremme ideerne bag ”Den Ny Maltfabrik”.

Som bestyrelsesformanden bag realiseringen af Den ny Maltfabrik udtrykker det: ”Projektet er en enestÃ¥ende chance for at skabe noget særligt, og denne chance kommer aldrig igen.”

Den gamle bykerne har brug for noget ”særligt ” for fortsat at holde liv i byens butikker og være konkurrence dygtig i kampen om turisterne.

I dag er vi glade for, at tidligere byråd har formået at værne om de gamle historiske bygninger i Ebeltoft. Jeg håber, det nuværende byråd vil gøre det samme.

Ved at bidrage til at fremme Den Ny Maltfabrik vil byrådet kunne bevise, at innovation ikke kun er noget man taler om, men noget man er i stand til at praktisere."

Kilde: Ninna Thomsen, Ebeltoft, S-kommunalbest. medlem i Syddjurs, i Lokalavisen Syddjurs, lørdag d. 4/8.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam