Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Det skal kunne betale sig at arbejde

I Michael Aastrup Jensens debat med Leif Lahn kommer han hér med bud på Venstres forslag til arbejdsmarked- og socialpolitik. Dog er forslagene til ændring i tildeling af førtidspension og tildeling af fleksjob absurde, idet det i mange år stort set har fungeret som han foreslår. Der er således brug for at politikere får kendskab til hvorledes tingene allerede foregår i samfundet, - inden de med brask og bram vil rette i indretningerne . . .

"Som det største parti vil Venstre tage ansvar for Danmark. Derfor gik vi til valg på løfter om at gennemføre reformer, der styrker vores velfærdssamfund. Og i modsætning til andre partier, står vi ved vores løfter. Vi glæder os derfor over, at regeringen har lyttet til vores budskab og nu er parate til at forhandle med os om reformer.

Derfor virker det også paradoksalt, når Leif Lahn den 28. januar påstår, at Venstre ikke har nogen bud på at sikre flere danskere i arbejde. Allerede før valget gjorde vi det netop klart, at vi gerne vil reformere førtidspensionssystemet for at sikre, at færre danskere ender på førtidspension. Særligt de unge skal ikke parkeres på førtidspension. Det er uværdigt overfor dem, at samfundet ikke forventer noget af dem. Vi vil derfor hellere hjælpe de unge med deres problemer, frem for at vælge den nemme løsning.

Derudover vil vi gerne målrette fleksjobordningen. Det skyldes, at en nedsat arbejdsevne ikke behøver at være permanent. Derfor vil vi gerne give personer med funktionsnedsættelse muligheden for, at kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet i det tempo, de ønsker. Endelig skal det også kunne betale sig at arbejde 20 timer frem for 12 timer, hvilket det ikke kan i dag.

Så når regeringens udspil til dette engang kommer, vil Venstre gerne være med til at forhandle. Men vores udgangspunkt vil være, at størstedelen af de penge, der kommer ind ved reformerne bruges til at forbedre den offentlige økonomi. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke vil finansiere andre ting. Men som et ansvarligt parti tænker vi på, at der skal være en velfærdsstat til vores børn og børnebørn. Og den sikrer vi kun ved at sørge for, at det kan betale sig at arbejde."

Kilde: Michael Aastrup Jensen, MF (V), i Lokalavisen Norddjurs, torsdag d. 2/2.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam