Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Ikke råd til at være klimakommune

Dansk Folkepartis enlige byrådsmedlem i Syddjurs giver ikke meget for, at vores landsdel skal være klimakommuner. Læs hér hvorfor:

"Jeg ser i Djursland Weekend, at også Norddjurs Kommune nu vil være klimakommune under Danmarks Naturfredningsforening.
Denne fine organisation, som vil have så mange vindmøller op overalt uden hensyn til borgernes vé og vel.
Der er ingen tvivl om, at det er fornuftigt at spare på energien. Både i private husholdninger, i virksomheder og i de kommunale bygninger.
Men der er jo ikke den store åbenbaring i disse tiltag. Det er nedbringelsen af CO2-udslippet. Og hér er det, at fornuften helt forlader de politikere, som finder, at en kommunal reduktion med to pct. om året frem til 2012 vil have nogen som helst effekt på klimaet. Dét vil det ikke! Selv hvis hele butikken Danmark lukker alle virksomheder, slukkede al lys, stoppede al kørsel, ville dette ikke kunne måles nogen steder ude i verden som en ændring på CO2-indholdet i atmosfæren eller på en forbedring af klimaet. Man kan sige, at det er ærgerligt, men det er de kolde fakta, som ingen i det engagerede DN forholder sig til.
Fakta er, at de 0,2 procent udledning af drivhusgasser (både andre og CO2) fra Danmark, er så lille en mængde, at den som omtalt ingen effekt har på klimaet. Nogen siger så, at vi skal sende et signal til andre lande om vores tiltag og håbe, at de vil gøre det samme.
Er det ikke lige lovligt naivt? At tro at Kina, Indien, Brasilien, Rusland og Sydafrika af denne grund blot vil overveje at gøre tilsvarende, er at stikke blår i øjnene på folk. Samtidig forringer disse tiltag vores konkurrenceevne, idet netop andre lande ikke følger vores tiltag, tales der heller ikke om. Resultat, vi bliver fattigere og fattigere.
Hvad skal vi leve af, når virksomhederne forlader landet, fordi den nye røde regering pålægger alle nye, store energiafgifter og i det hele taget gør det mere og mere vanskeligt at have privat virksomhed i Danmark?
Vi har ikke råd til også her at være klassens duks."

Kilde: Skrevet af Per Dahlgaard (DF) i Lokalavisen d. 18. december.

/Bjarke & Rex.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam