Djurslandsportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Velkommen til en ny politik!

2 fagforeningsfolk glæder sig hér over, at landet har fået en ny regring:

”De senere Ã¥rs beskæftigelsespolitik har lidt under en konstant strøm af lovændringer og bureaukratiske stramninger. Regeringen har derfor bebudet et markant kursskifte.
Vi er enige i, at det nuværende system ikke fungerer optimalt. Men hvad skal ændres?
Vi må erkende, at der skal politisk regulering til, hvis vi vil arbejdsløsheden til livs, hvis vi vil sikre lønmodtagerne opkvalificering, rimelig understøttelse ved arbejdsløshed, kvinderne ligestilling på arbejdsmarkedet, bedre og sundere job m.v.
Kort sagt er der behov for en arbejdsmarkedspolitik, der retter sig mod bÃ¥de arbejdsgivere, lønmodtagere og det offentlige. I modsætning til en ren beskæftigelsespolitik, som alene retter sig mod lønmodtagerne og alene regulere arbejdskraftudbuddet – herunder bureaukratisk kontrol og mistænkeliggørelse af de ledige.
Finanskrise, offentlige nedskæringer og udflagning af private arbejdspladser fører til højere ledighed. Men det er ikke de lediges ansvar, og de skal derfor ikke tildeles ansvaret for ledigheden. Den lediges eksistensgrundlag skal sikres, bl.a. ved at dagpengeperioden forlænges. De ledige skal vises respekt og behandles med værdighed; aktivering og uddannelse skal styrke den enkeltes selvværd og selvtillid og øge muligheden for et ordinært, overenskomstbetalt job.
Både virksomhederne og de ledige må have let adgang til jobcentrene. Dét kræver nærhed og stabilitet. Dét skal ske ved at styrke de eksisterende kommunale jobcentre. Erfaringen siger os, at problemerne ikke bliver løst med en fysisk omstrukturering. Dét er for dyrt og vil tage opmærksomheden fra løsningen af de reelle problemer.
Den eksisterende incitamentsordning skal afskaffes. Den har tvunget kommunerne til at bruge de ledige som finansieringskilde og billig arbejdskraft frem for at udvikle deres kompetencer. Og den skal afskaffes, fordi den svækker det tværkommunale samarbejde. Der er behov for et regionalt samarbejde, der er lokalt rodfæstet, så arbejdskraftområderne udvides samtidig, og så kommunerne fastholder det nære ejerskab af indsatsen overfor både dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.
A-kasser og jobcentre skal fra dag ét indgå i et konstruktivt samarbejde i forhold til de forsikrede ledige. Nuværende uhensigtsmæssige arbejdsgange og uklare snitflader skal overkommes.
Redskaber som revalidering, jobrotation og voksenlærlingeordning skal prioriteres. Der skal mere fokus på redskabsudvikling og faglighed. Mindre fokus på kontrol og registrering.
Fortsat udvikling af fagligheden hos jobcentrets ansatte. Det er vigtigt, at medarbejderne har reel adgang til efter- og videreuddannelse.”

Kilde: Fællesformand Viggo Thinggård & formand Hans Henrik Hansen, begge HK Østjylland, i Amtsavisen 3/12.

/Bjarke & Rex.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam